Ve Vsetíně funguje druhé hřiště s umělou trávou

VSETÍN  - U Základní školy na Sychrově ve Vsetíně vyrostlo nové hřiště s umělou trávou třetí generace. Řekla to mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová s tím, že jde už o druhé podobné hřiště ve městě.

Nedávno bylo otevřeno obdobné sportoviště poblíž Kostka školy. Hřiště na Sychrově disponuje fotbalovým minihřištěm o rozměrech 40 krát 20 metrů, které je umístěno na části původního asfaltového hřiště. „Je na něm položena stejná umělá tráva třetí generace jako u Kostka školy, kolem jsou mantinely a ochranné sítě. Nechybí ani osvětlení,“ uvedl stavební technik odboru školství radnice Pavel Hrtáň.

Peníze na výstavbu hřiště putovaly z několika zdrojů. „Město zajistilo z vlastních prostředků takzvanou spodní stavbu, tedy veškeré drenáže, podkladové vrstvy a betonové obruby, ale také oplocení a osvětlení, to vše za přibližně dva miliony korun. Samotný trávník pak financoval Českomoravský fotbalový svaz prostřednictvím FC Vsetín,“ doplnila starostka Vsetína Iveta Táborská (ODS).

Nové minihřiště bude využívat v odpoledních hodinách především fotbalový klub, dopoledne pak pro výuku tělesné výchovy základní škola. O systému a možnostech dalšího využití veřejností se v současné době jedná.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x