Líska připravuje sbírku, aby pomohla Kosence při obnově požárem poničených budov

Občanské sdružení Líska organizuje sbírku na obnovu budov patřících KOSENCE ve Valašských Kloboukách. Historické objekty v minulých dnech zasáhl ničivý požár. Škody přesáhly 1,5 milionu korun. Základní organizace Českého svazu ochránců přírody KOSENKA se bez cizí pomoci při obnově objektů neobejde.

„Během jarmarku se Líska zapojila do prodeje upomínkových předmětů. Výtěžek z prodeje, který činil 3000 korun, tak bude jedním z prvních příspěvků na obnovu zničených budov. Během tohoto týdne se snažíme připravit podklady pro zaregistrování sbírky, která potrvá nejméně rok. Už nyní můžeme prozradit, že lidé budou moci přispívat na speciální konto nebo si zakupovat dárkové certifikáty, díky nimž přispějí na záchranu tolik ojedinělého střediska ekologické výchovy v rámci celé České republiky,“ řekla předsedkyně Lísky Iva Koutná.

Kosenka je jedinečným střediskem ekologické výchovy v rámci celého Zlínského kraje i České republiky. Je místem, kde se již několik desetiletí snaží všem věkovým generacím přibližovat tradiční řemesla, lidové tradice i význam péče o přírodu a krajinu. Kosenkovští dobrovolníci se starají o zachování přírody a krajiny v Bílých Karpatech, pořádají osvětové akce a poskytují poradenství pro širokou veřejnost. Jsou partnery řady místních, regionálních i mezinárodních projektů. Navíc letos jejich projekt Ščúrnica, který chrání komplex přes sto let starých jedlobukových a jedlových lesů v Bílých Karpatech, získal jednu z cen za přínos k rozvoji EVVO ve Zlínském kraji.

Líska zvažuje v rámci plánované sbírky i další aktivity, například aukci předmětů nebo výtvarných děl, benefiční koncert či výstavu. Sbírkové konto a informace o sbírce budou v následujících dnech zveřejněny na internetových stránkách www.liska-evvo.cz.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x