Policisté odhalili dva podvodníky, kteří přes internet okradli lidi ze Slovácka i dalších regionů

UHERSKÉ HRADIŠTĚ  - Uherskohradišťští policisté obvinili dva muže, kteří podvodně nabízeli zboží přes internet. Ve čtvrtek to řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Prvním podvodníkem byl jedenadvacetiletý muž z Mohelnice, který mimo jiné okradl devatenáctiletého mladíka z Uherského Brodu. Ten mu za nabízený notebook poslal 19 tisíc korun, ale zboží ani peníze nikdy neviděl. Podobným způsobem okradl podvodník i lidi z Příbramska, Vyškovska a Benešovska, dohromady z nich vylákal přes 43 tisíc korun. Hrozí mu až tři roky vězení.

Druhým obviněným podvodníkem je osmadvacetiletý muž z Valašského Meziříčí. Šestačtyřicetiletý muž z Jarošova si před rokem vyhlédl na aukčním portálu herní konzoli s příslušenstvím za šest tisíc korun. Zboží se ale nedočkal. Stejně dopadl i muž z Náchodska, který zaplatil za nabízenou počítačovou hru.

Oba obvinění si v současné době už odpykávají trest ve vězení za předchozí podvody.

Uherskohradišťští policisté dále pracují na odhalení pachatelů, kteří například dvacetileté ženě podvodně nabízeli iPad nebo jinému muži GPS navigaci. Mezi podvodně nabízenými věcmi dominují mobilní telefony a notebooky. „Za policisty na celém Uherskohradišťsku přicházejí v průměru asi jednou týdně lidé, kteří byli při nákupu prostřednictvím internetových aukcí a inzerátů podvedeni,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x