V uherskohradišťském klubu Mír vystoupí legendární Marsyas

UHERSKÉ HRADIŠTĚ  - Legendární folkrocková skupina Marsyas se představí v sobotu 10. prosince v uherskohradišťském klubu Mír. V rámci koncertu pokřtí nové dvojité CD původního tria Marsyas hudebník Vlasta Redl, začátek akce je ve 20.00, řekl  Jaromír Orel z pořádajících Městských kin Uherské Hradiště.

Vzpomínkový koncert, který přivane zpět slavnou éru Marsyas ze 70. a 80. let 20. století, bude zároveň ve znamení křtu nového koncertního dvojitého CD původního tria Marsyas.

„Po několikaleté koncertní pauze se zpěvačka Zuzana Michnová rozhodla k návratu na hudební pódia společně s původním členem Marsyas Oskarem Petrem. Oba se ve spojení s kapelou Petr Kalandra Memory Band se stálým hostem Jiřím Charyparem rozhodli navázat na tradici původních Marsyas. Návštěvníci koncertu se tak dočkají nejzásadnějších písní skupiny včetně hitů z prvního alba Marsyas,“ upozornil Orel.

Oskar Petr se představí i v samostatném bloku, s Marsyasem poté zazpívá písně Karolína, Dívka z plakátu, Záliv Žár a legendárního Zmrzlináře.

Unikátní koncert završí Zuzana Michnová, která projde ve svém recitálu napříč svojí autorskou tvorbou včetně hitů S Louisem, Sám ví líp, Za městem, Marsyas a Apollón nebo Země Bójů.

„Koncert připomene také písně předčasně zesnulého člena Marsyasu Petra Kalandry (1950 – 1995) v podání Míry Kuželky, jenž hlasově připomíná Petrův typicky podmanivý bluesový zpěv. Během jediného koncertu tak zazní průřez tvorbou všech tří zakládajících protagonistů skupiny,“ zdůraznil Orel.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x