Valašskomeziříčský kojenecký ústav otevře své dveře

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ  - Kojenecké a dětské centrum ve Valašském Meziříčí uspořádá v pátek Den otevřených dveří. Sdělila to Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Veřejnost bude moci navštívit všechny prostory centra v době od devíti do 17 hodin. Středisko sídlí v ulici Husova.

„Jsme zařízení otevřené. Chceme ukázat, že zde nejsou prázdné bílé chodby s holými zdmi, kovová lůžka s odloženými novorozenci a všudypřítomnou atmosférou beznaděje,“ řekla ředitelka centra Dagmar Stárková s tím, že práce zaměstnanců se plně přizpůsobila potřebám dětí. „V zařízení pravidelně provádíme canisterapii a muzikoterapii. Děti navštěvují keramický kroužek, jezdí na výlety, dvakrát ročně na ozdravné pobyty, zúčastňují se různých kulturních akcí ve městě i v okolí. S dětmi pravidelně a individuálně pracuje speciální pedagog, fyzioterapeut. Snahou a prioritou nás všech je, aby byl pobyt dětí v našem zařízení co nekratší,“ doplnila ředitelka centra.

Doplňkovou činností centra je také hostinská činnost, která zahrnuje pomoc nejenom biologickým, ale také náhradním rodičům. „Spočívá v zácviku v péči o dítě nebo v rehabilitaci. Dále umožňuje pobyt ženám, které se rozhodly své těhotenství před okolím utajit. Po splnění všech právním podmínek jsou děti těchto žen dány k adopci,“ vysvětlila Stárková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x