Zlínská koalice kritizuje zakázky pro firmu manžela bývalé primátorky Ondrové

ZLÍN  - Koalice TOP 09/STAN ve Zlíně kritizuje, že v minulých letech obchodovaly s městem Zlín společnosti, ve kterých figurovali rodinní příslušníci nebo příbuzní členů vedení radnice. Na páteční tiskové konferenci to sdělil náměstek primátora Ondřej Běták.

„Od této praxe se důrazně distancujeme a považujeme ji za krajně neetickou záležitost,“ prohlásil Běták.

Příkladem kritizované praxe může být podle něj společnost EC-invest s.r.o., ve které působí jako jednatel a společník manžel exprimátorky Ireny Ondrové (ODS) Ladislav Ondra. V letech 2003 až 2010 město proplatilo společnosti EC-invest s.r.o. faktury za provedené práce ve výši 7 989 472 korun.

„Paní exprimátorka Ondrová by měla veřejnosti co nejdříve sdělit, zda je podle ní v pořádku, že firma jejího manžela dostávala za jejího působení v čele radnice takto významné zakázky od města. Jaké opatření udělala, aby vyloučila, že se nedostane v případě těchto zakázek do střetu zájmů,“ řekla náměstkyně primátora Alena Zubalíková.

Město Zlín proplatilo společnosti EC-invest s.r.o. v letech 2003 až 2010 celkem 28 faktur. „Firma ale figurovala i v dalších zakázkách, a to jako subdodavatelská. Jednalo se například o práci na Kongresovém centru ve Zlíně. Tady mohla výsledná cifra ještě převýšit tu, která byla společnosti vyplacena napřímo,“ doplnil Běták.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x