Na prkna zlínského divadla se vrací slavná Perníková chaloupka

ZLÍN  - Na prkna Městského divadla Zlín se v neděli po šesti letech vrací divácky oblíbená pohádka O perníkové chaloupce. Ssdělila to mluvčí divadla Hana Šmardová.

Obnovenou premiéru pohádky pro nejmenší O perníkové chaloupce aneb Jenom jako od autora a zároveň režiséra Vlastimila Pešky zahrají herci v neděli ve 14.30. Představení navíc zpestří mikulášská nadílka. Mikulášovu družinu ztělesní herci a přátelé zlínského divadla. Jako Mikuláš vystoupí Zdeněk Lambor, čerta ztvární dcera herce Luďka Randára Anna Randárová a anděla Eva Borovičková. Na děti budou čekat s překvapením po představení v dolním foyer.

Pohádku O perníkové chaloupce nastudovalo zlínské divadlo v české premiéře v roce 1998 v režii jejího autora. Stala se diváckým hitem na několik. Po časové odmlce se divadlo rozhodlo pro velký úspěch Perníkovou chaloupku vzkřísit a znovu uvést v obnovené premiéře v září 2005. A nyní se pohádka vrací do Zlína potřetí. Téměř ve stejném obsazení jako před šesti lety, ovšem Jeníčka si tentokrát vyzkouší Marek Příkazký a Mařenku Kateřina Liďáková. Jako Ježibaba se opět představí Zdeněk Julina, Ježidědkem bude Ivan Řehák a Vypravěčem a Otcem Milan Hloušek.

„Na Perníkovou chaloupku budou moci vyrazit rodiny se svými ratolestmi i o Vánocích, a to na Štěpána 26. prosince ve 14.30,“ dodala Šmardová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x