Fotbalový gólman Kořínek bude dál chytat za druholigový Zlín

ZLÍN  - Fotbalisté Zlína mohou v jarní části druhé ligy nadále počítat s brankářem Alešem Kořínkem, který o rok prodloužil smlouvu. Naopak čtyři hráči klub v zimě opustí, Tescoma o tom informovala na svých oficiálních internetových stránkách.

Osmadvacetiletý Kořínek ve druhé polovině podzimu prokázal, že v důležitých chvílích umí své spoluhráče výrazně podržet, a řekl si o nový kontrakt. V týmu by mohl zůstat také zkušený záložník Jaromír Paciorek, jenž dostane další šanci na začátku zimní přípravy. V lednu se ve zlínské kabině objeví David Červenka. Luhačovický útočník, jemuž se během podzimu střelecky dařilo v krajském přeboru, přijde na zkoušku.

„Jednání s dalšími hráči z profesionálních soutěží v tuto chvíli teprve probíhají a vedení klubu proto zatím nemůže být konkrétnější. Dá se však očekávat, že během ledna přijdou kvalitní fotbalisté s potenciálem do základní sestavy, na což mohou navázat i další pohyby v kádru,“ uvedl tiskový mluvčí klubu Robert Štach.

Ve Zlíně nepočítají se čtveřicí Martin Bačík, Jiří Dobeš, Adam Křiva a Jakub Řihák. Bačík zamíří na zkoušku na Slovensko do Zlatých Moravců, Křiva se bude ucházet o angažmá v druholigové Čáslavi. Dobeš je kmenovým hráčem Kroměříže, Řihákovi v závěru roku končí smlouva a stane se volným hráčem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x