Čunek ve Zlíně: Volební kampaň lidovců bude střízlivá

ZLÍN  - Zlínská KDU-ČSL se pomalu chystá na volby a kampaň bude podle lídra Jiřího Čunka velmi střízlivá. Čunek to řekl na úterní tiskové konferenci strany.

„Kampaň bude střízlivá ne proto, že bychom se nedokázali poskládat na velkolepější kampaň. Rozhodli jsme se tak s ohledem na hospodářskou krizi a hlavně proto, že považujeme za zbytečné vkládat do kampaně velké peníze. Hlavními tématy volebního programu bude nezaměstnanost a krajské zdravotnictví,“ poznamenal Čunek.

Pro dobré fungování krajských nemocnic stačí podle Čunka, aby je kraj jako zřizovatel dobře spravoval. „Pak žádné problémy nebudou. Musí být jasný a především zodpovědný zřizovatel, k úspěchu už pak stačí jen dobrý management,“ doplnil Čunek.

Kandidovat hodlá do krajských i senátních voleb. „Na oba posty bych si netroufl kandidovat, pokud bych si nebyl jistý, že to zvládnu. Mám za sebou osobní zkušenost, že když člověk nebere usilování příliš vážně, lépe dosáhne cílů, které má. Přílišné lpění svazuje nohy, ruce a mnohdy i jazyk. Vím, co je v politice důležité. Dělat poctivě svou práci, být věrný programu a nevymýšlet si, protože to volič pozná. Politika je běh na dlouhou trať a já se považuji za běžce na dlouhé tratě,“ dodal Čunek.