Autogramiády knihy Sláva zlínského sportu se zúčastní autorka, hokejová legenda i plavec

ZLÍN - Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně uspořádá ve čtvrtek ve zlínském knihkupectví Bux autogramiádu knihy Sláva zlínského sportu. Jak  informovala za muzeum Blanka Kovandová, na akci dorazí autorka knihy, hokejová legenda i mistr Evropy v plavání.

Autogramiáda začne v 16 hodin v kavárně knihkupectví Bux a podpisy bude rozdávat nejen autorka, historička Yvona Činčová, ale i trojnásobný medailista z mistrovství světa, hokejový útočník Rostislav Vlach a mistr Evropy z roku 2000 a pátý z olympiády v Sydney, plavec Daniel Málek.

Rodák z Přerova Rostislav Vlach pomohl zlínskému mužstvu k vítězství v extralize ČR v roce 2004 a dodnes ve Zlíně působí na pozici trenéra mužstva PSG Zlín. Daniel Málek je přímo zlínský rodák a úspěchů má za svou kariéru daleko víc. Například jako mnohonásobný mistr ČR a držitel českých rekordů na 50, 100 a 200 metrů prsa vybojoval stříbrnou a šest bronzových medailí na mistrovství Evropy.

Historička Yvona Činčová na publikaci pracovala tři roky a zmapovala celou historii sportovního dění ve městě od vzniku spolků před 110 lety až po současnost. Čtenáři najdou na 250 stranách 470 většinou unikátních fotografií.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x