Video: Na Zlínsku hořely skladové haly se senem a zemědělskou technikou

ZLÍN - Rozsáhlý požár zachvátil v neděli před půlnocí dvě skladovací haly sena a zemědělské techniky v obci Provodov na Zlínsku. Požár likvidovalo množství jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů z širokého okolí. Informoval o tom mluvčí HZS Zlínského kraje Ivo Mitáček na serveru Požáry.cz.

Podle informací serveru obdrželi hasiči zprávu o požáru seníků v neděli krátce před půl jedenáctou večer. „Na místo vyjely jednotky profesionálních hasičů ze Zlína, Luhačovic a Uherského Hradiště se třemi cisternami a speciálním protiplynovým kontejnerem, které postupně posílily jednotky dobrovolných hasičů z obcí Provodov, Březůvky, Pozlovice, Luhačovice a Želechovice. Ze Zlína na místo vyjel také velicí důstojník směny a řídicí důstojník územního odboru. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru dvou skladovacích hal se senem, slámou a zemědělskou technikou,“ informoval Mitáček.

run_function(‚id‘,’28‘,’14406′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚259‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14406‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’28‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

Hasiči na místě rozvinuli několik proudů vody, které směřovali na sražení plamenů a rychlou lokalizaci požáru. Jejich cílem bylo zabránit dalšímu rozšíření požáru na okolní skladovací prostory hal a zabránit dalším škodám. Podle mluvčího se požár jedné z hal podařilo uhasit asi po hodině zásahu.

Zemědělci s těžkou technikou nabírali prohořívající balíky slámy a vyváželi je mimo halu na blízké pole, kde byl materiál dále postupně dohašován jednotkami dobrovolných hasičů. Jak Mitáček dále uvedl, ve 23:50 byl na místo požáru vyslán z Uherského Hradiště speciální protiplynový kontejner s náhradní sadou tlakových lahví do dýchacích přístrojů zasahujících hasičů. Ze Zlína bylo vysláno vozidlo s termokamerou a s výkonným osvětlovacím balónem.

Zhruba kolem půl jedné ráno ohlásil velitel zásahu, že v místě požáru bylo nalezeno celkem šest sudů s oleji, které hasiči museli ochlazovat.

Podle slov operačního důstojníka HZS Zlínského kraje byla hlášena lokalizace požáru druhé haly krátce po jedné hodině ranní. „Požár však stále není uhašen,“ dodal operační.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x