Policistům se zatím nepodařilo dopadnout lupiče, který na Valašsku přepadl spořitelnu

ZUBŘÍ  - Policistům se doposud nepodařilo zadržet lupiče, který 14. prosince přepadl pobočku České spořitelny v Zubří na Valašskomeziříčsku. V pondělí to řekla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Muž měl obličej maskovaný tmavou šálou nebo šátkem a slunečními brýlemi. Na pracovnici spořitelny mířil střelnou zbraní a požadoval peníze. Čtyřicetiletá žena mu z obav o svůj život vydala několik desítek tisíc korun. Lupič poté z místa odešel.

Podle svědkyně měl muž asi 30 let. Byl štíhlý, vysoký asi 165 až 170 centimetrů. Na sobě měl oblečenou tmavou mikinu s kapucí, kterou měl na hlavě. Kromě ní měl na hlavě ještě kšiltovku. Dále měl oblečené s největší pravděpodobností modré rifle.

„Žádáme o pomoc veřejnost. Informace k muži nám mohou sdělit na lince 158 nebo na kterékoli policejní služebně,“ podotkla Javorková.

Veřejnost už v podobném případě jednou pomohla, a to na jaře letošního roku. 25. března stejnou pobočku spořitelny v Zubří přepadl neznámý zloděj. Fotografie pořízené z kamerového záznamu policisté zveřejnili ve sdělovacích prostředcích.

Jeden ze čtenářů v lupiči poznal muže z Prostřední Bečvy. Díky tomu se pachatele podařilo dopadnout. Nakonec vyšlo najevo, že pětatřicetiletý muž má na svědomí další loupeže po celé České republice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x