Zlínská zoo přivítala půlmiliontého návštěvníka

ZLÍN  - Zoo Zlín přivítala v neděli půlmiliontého návštěvníka v roce.V pondělí to uvedla mluvčí zoo Romana Bujáčková.

Přivítat během jednoho kalendářního roku půlmiliontého návštěvníka se Zoo Zlín podařilo již potřetí ve více než šedesátileté historii.

Jubilejním návštěvníkem se stal pan Tomáš Navrátil z blízké Štípy. Do zoologické zahrady přišel v doprovodu svých tří dětí. „Vůbec by nás nenapadlo, že právě já budu mít to štěstí a stanu se půlmiliontým návštěvníkem zlínské zoo. Je to pro mě opravdu velké překvapení a navíc vůbec první výhra v životě,“ řekl jubilejní návštěvník zahrady.

Zlínská zoo věnovala výherci roční rodinnou permanentku do zoo, dárkové předměty, pamětní list a také originální pštrosí vajíčko s potiskem.

Dosažení návštěvnosti 500 tisíc lidí je pro zlínskou zoo významný úspěch. Například před 10 lety zavítalo do zlínské zoo 294 tisíc lidí.

Od roku 2007 se počet návštěvníků zlínské zoo stabilně pohybuje kolem půlmilionové hranice.

„Již několik let jsme nejnavštěvovanějším turistickým cílem celé Moravy, v rámci České republiky patříme mezi deset nejoblíbenějších destinací. Prozatím rekordní návštěvnost, 507 330 lidí, jsme evidovali v roce 2009. Sami jsme zvědaví, zda se nám tento rekord podaří do konce roku 2011 překonat,“ dodala Bujáčková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x