Travesti show se v Kroměříži kvůli státnímu smutku konat nebude

KROMĚŘÍŽ  - Vystoupení travesti skupiny Screamers se v Kroměříži ve čtvrtek neuskuteční, a to s ohledem na vyhlášení státního smutku kvůli zesnulému Václavu Havlovi. V úterý to uvedl mluvčí kroměřížské radnice Pavel Zrna.

Travesti show se měla uskutečnit ve čtvrtek večer, zájemci o jejich vystoupení však o představení nepřijdou. Organizátoři jej přesunuli na pátek 30. prosince.

V Kroměříži se v pondělí v podvečer konala velká pietní akce, které se zúčastnila asi stovka lidí. Na Velkém náměstí uctili památku posledního československého a prvního polistopadového českého prezidenta Václava Havla, který zesnul v neděli 18. prosince.

„Už v průběhu odpoledne lidé zapalovali na náměstí první svíčky a přicházeli do foyer kroměřížské radnice podepsat se do kondolenčních listů. Tichou vzpomínku na celosvětově respektovaného politika, uznávaného dramatika a především člověka se srdcem a duší vyjádřili občané města večer během pietního aktu zapálením svíček u fotografie Václava Havla a symbolickou minutou ticha. Po krátkém slově starostky zazněla náměstím státní hymna a symbolická píseň Modlitba pro Martu,“ poznamenal Zrna.

Kondolenční listy budou ve foyer radnice k dispozici až do pátku 23. prosince a poté budou předány pozůstalým.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x