V Bánově na Uherskohradišťsku zemřel po srážce s náklaďákem řidič osobního vozu

BÁNOV - Tragická nehoda se stala v úterý dopoledne na obchvatu v Bánově na Uherskohradišťsku, po srážce osobního a nákladního auta zemřel dvaadvacetiletý řidič. Agentuře Mediafax to oznámil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Neštěstí se stalo krátce před 11. hodinou. Obchvat je po události uzavřen.

„Na místě zahynul řidič osobního auta. Sedmatřicetiletý řidič nákladního vozu vyvázl s lehkým poraněním na hlavě a sanitka ho převezla na úrazovku do uherskohradišťské nemocnice,“ doplnila Hana Polešáková z krajské záchranky.

Nákladní auto, které převáželo 25 tun slunečnicových semen, se po srážce převrátilo. „Náklad se vysypal na vozovku a obchvat tak bude poměrně dlouho uzavřený. Vše se musí uklidit, navíc kamion zablokoval celou silnici. Počítáme, že obchvat bude neprůjezdný do večerních hodin,“ doplnil policejní mluvčí.

Podle svědeckých výpovědí jel mladý muž ve směru od Uherského Brodu na Hrozenkov. „Najednou vjel řidič osobního auta VW plynule do protisměru. Řidič kamionu se snažil uhnout, ale svodidla mu neumožnila srážce zabránit. Po nárazu se osobní auto od kamionu odrazilo až na svodidla na opačné straně silnice. Podle některých lidí, kteří byli na místě tragédie, měl mladý muž zamlžené přední sklo a v protisměru mu do očí svítilo slunko. Je tak možné, že neviděl dobře na cestu,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x