Slovácké divadlo uctí památku Václava Havla vzpomínkovým večerem

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Slovácké divadlo v Uherském Hradišti se rozhodlo uctít ve středu památku zesnulého prezidenta Václava Havla vzpomínkovým večerem. Oznámil to herec a mluvčí divadla Josef Kubáník.

Vzpomínkový večer se uskuteční místo původně plánované reprízy muzikálu Donaha!.

Na jevišti se sejdou divadelníci, kteří se s Václavem Havlem poznali a zavzpomínají na společné chvíle. „Mnoho z nás Václava Havla znalo. Někdo mu byl nablízku častěji, jiný třeba jen jednou. Každopádně při každém setkání se ukázal jak neobyčejný člověk, a na takového budeme i vzpomínat,“ řekl k připravovanému večeru ředitel Slováckého divadla Igor Stránský. Diváci uvidí i unikátní záznam z návštěvy pana prezidenta ve Slováckém divadle v roce 1991.

Vzpomínat budou i herci, večer bude moderovat dramaturg Libor Vodička, jenž stál u uvedení inscenace hry Václava Havla Vyrozumění. Ta byla na repertoáru Slováckého divadla v roce 2007. U příležitosti jejího uvedení se herci s Václavem Havlem osobně sešli. „Chtěli bychom, aby středeční večer byl důstojným ohlédnutím za životem největší osobnosti našich současných dějin. Václav Havel by si jistě jako velký divadelník nepřál, aby byla v takovou chvíli divadla zavřená,“ dodal Kubáník.

Večer na počest Václava Havla začne v 19 hodin, vstup je pro všechny diváky volný. Na budově Slováckého divadla visí černý prapor, ve foyer jsou od úterního podvečera pro vyjádření soustrasti k dispozici kondolenční listiny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x