Silnice v kraji zasypal první sníh. Silničáři mají napilno, řidiči i chodci musejí být ostražití

Od časných ranních hodin mají ve Zlínském kraji napilno silničáři. „Do terénu vyrazila všechna dostupná technika, tradičně nejvíce práce je v horských úsecích Beskyd a Vsetínských vrchů,“ informoval ředitel Správy a údržby silnic Valašska Jaromír Kořistka. Hlavní tahy na Slovensko jsou ošetřené chemicky a sjízdnost je dobrá.

Také dispečink Správy a údržby silnic Zlínská hlásil: “V zápřahu máme všech šestnáct sypačů, poměrně složitá situace se vytvářela na tradičně hůře přístupných úsecích na Rablině nedaleko Vlčkové a na Petrůvce, větší problémy ale dopoledne hlášeny nebyly.“

„U Dřínova nezvládla na sněhu jízdu řidička osobního vozu a po čelním nárazu do stromu si způsobila naštěstí jen lehčí zranění,“ oznámila Barbora Balášová z kroměřížské policie. V souvislosti se sněhem se na Kroměřížsku odehrály i další dva karamboly.

V Halenkově na Vsetínsku vlivem namrzlé vozovky nestačil řidič ubrzdit své vozidlo před nechráněným železničním přejezdem. Vjel na něj a narazil do vagónu vlakové soupravy. „Nehoda se obešla bez zranění, škoda činí asi 75 000 korun,“ upřesnila Lenka Javorková ze vsetínské policie.

Několikacentimetrová sněhová vrstva do značné míry potrápila i chodce. „Chodník byla hned po ránu jedna velká klouzačka, odradilo mne to od avizovaných nákupů a raději jsem se vrátila domů,“ svěřila se důchodkyně ze zlínského sídliště Jižní svahy.

Sněžit by spíše formou přeháněk mělo i v noci na čtvrtek, později se očekává mírné oteplení, přeháňky by měly bít smíšené. Silničáři varují před možností namrzání vozovek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x