Valašskomeziříčská radnice plánuje pokračovat v regeneraci dvou sídlišť

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Třetí etapu regenerace panelového sídliště Štěpánov a druhou etapu regenerace sídliště Vyhlídka plánuje meziříčská radnice zahájit v průběhu příštího roku. Oznámila to Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

V současné době se na sídlišti Štěpánov pracuje na druhé etapě regenerace. Předpoklad dokončení je v dubnu roku 2012. „Ministerstvo pro místní rozvoj poskytuje v roce 2012 finance až ve výši 70 procent rozpočtových nákladů, maximálně však ve výši čtyř milionů korun,“ vysvětlil vedoucí odboru komunálních služeb meziříčské radnice Václav Chajdrna. Rozpočet pro následující etapu činí podle realizační dokumentace 6,557 milionu korun. „Z vlastních prostředků musíme počítat s minimální sumou 2,557 milionu korun,“ konstatoval Chajdrna.

Kolaudace první etapy regenerace panelového sídliště Vyhlídka byla dokončena v prosinci. Na další etapu se bude radnice snažit získat dotaci ze stejného zdroje jako v případě regenerace sídliště Štěpánov. Platí tak shodná pravidla. „Musíme však počítat s daleko vyšší účastí města. Rozpočet na tuto etapu podle realizační dokumentace činí 16,6 milionu korun. Město by muselo v rozpočtu najít minimálně 12,6 milionu korun,“ objasnil vedoucí odboru komunálních služeb.

V případě, že budou dotace schváleny a požadované spoluúčasti města v rozpočtu nebudou k dispozici, bude moci město dotace odmítnout. „Máme však zkušenosti, že vysoutěžené částky jsou nakonec podstatně nižší,“ dodal Chajdrna.