Vsetínští bezdomovci se podíleli na výrobě pervitinu

VSETÍN  - Vsetínští kriminalisté odhalili šestatřicetiletého muže, který vyráběl a distribuoval pervitin. Léky potřebné k jeho výrobě mu sháněli bezdomovci, které odměňoval drobným obnosem či levným alkoholem, ve to středu řekla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Sám výrobce drogy žil v podstatě také jako bezdomovec, přes den se potloukal po Vsetíně a většinu nocí trávil ve svém autě. Pervitin vyráběl například v přírodě, v ubytovacích zařízeních nebo v bytech, které mu k vaření drogy poskytli známí. Omamnou látku vyráběl pro svoji potřebu, dále ji podával buď za úplatu nebo zdarma dalším uživatelům.

Výrobce kriminalisté zadrželi přímo v jedné vsetínské ulici. „Policisté provedli domovní prohlídku, a to ve sklepních prostorech a bytě ženy, kde zadržený narkotika vyráběl. Našli jsme tam několik injekčních stříkaček, jehel a předmětů k výrobě drogy, které patřily výrobci. Muže ze Vsetína, který již byl v minulosti za výrobu pervitinu trestán, jsme obvinili z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy s trestní sazbou do pěti let,“ podotkla Javorková.

Výrobce pervitinu je stíhán na svobodě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x