Během zlínské pietní akce zazní Kryl, nastoupí i čestná policejní jednotka

ZLÍN - Město Zlín se chystá na páteční uctění památky zesnulého prvního českého prezidenta Václava Havla, zazní písně Karla Kryla a nebude chybět ani čestná policejní jednotka. Agentuře Mediafax to ve středu uvedl mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák

Pietní akt se uskuteční u Památníku obětem totality, který je umístěný na budově radnice na náměstí Míru.

Krátce před 12. hodinou nechá radnice zahrát několik písní Karla Kryla, který patřil k oblíbeným autorům Václava Havla. K přítomným také krátce promluví primátor Miroslav Adámek (TOP 09/STAN). „Poté přesně v pravé poledne společně uctíme památku Václava Havla,“ sdělil Adámek. Na závěr akce zazní státní hymna.

U Památníku obětem totality bude přítomná i čestná jednotka Krajského ředitelství Policie Zlínského kraje. „Chceme tak vyjádřit svou účast nad ztrátou člověka, který pro náš stát znamenal a znamená hodně,“ řekl Bedřich Koutný, ředitel Krajského ředitelství Policie Zlínského kraje.

Koutný Havla osobně znal z 80 let, z dob disentu. „V té době jsme se setkávali poměrně často. Později ho už zaneprázdnily prezidentské povinnosti a času na setkání už tolik neměl. V pátek se pietní akce na zlínském náměstí pravděpodobně nezúčastním, protože se chystám odjet do Prahy na Havlův pohřeb,“ dodal  Koutný.