Během sbírek při adventních koncertech v Rožnově se vybralo 60 tisíc korun

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM  - Částku 60 tisíc korun se podařilo vybrat díky sbírkám, které byly součástí adventních koncertů v Rožnově pod Radhoštěm. Řekl to mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Návštěvníci adventních koncertů věnovali na charitu více než 60 tisíc korun.

„Vystoupení učitelů Základní umělecké školy a hostů, sólistů a souborů hudebního oboru umělecké školy v Rožnově, hudebního a literárně-dramatického oboru umělecké školy a především závěrečný adventní koncert dechového orchestru Junior beskydská muzika a pěveckého souboru Basové G valašskomeziříčského gymnázia si přišly v uplynulých čtyřech adventních nedělích do kostela Všech svatých v Rožnově poslechnout více než dvě tisícovky diváků,“ poznamenal Gross.

Výtěžek z koncertů je věnován Farní charitě Valašské Meziříčí, která díky prvnímu koncertu získala 9 175 korun, Mateřské škole 1. Máje, a to třídě Kuřátka, kterou navštěvují dětí s kombinovanými vadami. Díky druhému koncertu jim náleží částka 12 813 korun. Výtěžek ze třetího koncertu ve výši 9 391 korun náleží Poradně pro ženy a dívky a poslední sbírka ze čtvrtého koncertu je rovným dílem rozdělena mezi rožnovskou Iskérku a Domov Kamarád. Každé z těchto sdružení dostane 14 671 korun.

Sbírky při adventních koncertech se v Rožnově konají už 15 let.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x