Trenér Slovácka Soukup se těší na Vánoce, protože se může setkat s rodinou

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Vánoční svátky mají pro trenéra fotbalistů Slovácka Miroslava Soukupa velký význam. Ve dnech klidu se může setkat se svými nejbližšími, kteří si jej kvůli jeho práci přes rok příliš neužijí.

„Moc se těším, že se zase sejdeme s rodinou, protože jinak se moc nevidíme, přestože maminka i tchýně bydlí s námi v jedné obci. Ale matka mě viděla buď v Egyptě, nebo v televizi,“ připomněl Soukup své angažmá u egyptské jednadvacítky.

Po návratu dva roky pracuje v Uherském Hradiště. Slovácko jej nejprve angažovalo na pozici sportovního ředitele a po odvolání Josefa Mazuru se vloni na jaře stal i trenérem. Na Moravu odešel sám a v jihočeském Husinci nechal své nejbližší. „Moc se nevidíme, ale všichni mi fandí. Naše rodina žije fotbalem. Manželka má velký přehled, co se děje ve fotbale a často mě informuje,“ pousmál se Soukup.

Letošní Vánoce budou pro jeho rodinu specifické. „Doděláváme baráček, proto starostí je dost. Ale na druhou stranu myšlenky od fotbalu opadnou a trávím čas s rodinou. Možná najdeme pod stromečkem tašky na střechu nebo okap, nedávno přišla i digestoř, takže tentokrát to bude u nás trošku jiné,“ přiznal milovník běžek. „Šumavu mám kousek, takže se vždycky rád provětrám. Hlavně, aby byl sníh,“ přál si.

Jako praví Jihočeši budou Soukupovi na Štědrý den večeřet kapra. „Jeho úpravu obměňujeme, ale bramborový salát zůstává. Dáme si šupiny pod talíř a potom do peněženky, tak to děláme každý rok. Těším se taky, na výzdobu. Moje žena je kutil, pohraje si s přírodními motivy, takže určitě nebudeme mít svíčky od Vietnamců, poznamenal kouč Slovácka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x