Program začne v Kulturním domě v 18 hodin.
Získat Cenu odborné poroty nebo Cenu veřejnosti z bohuslavického koštu je velmi ceněnou záležitostí a organizátoři proto nepochybují, že maximální počet soutěžních vzorků – tedy 20 – bude stejně jako vloni naplněn. „Základní kritérium pro výběr zůstává stejný. Musí jít vždy o domácí výrobky,“ upozornil organizátor akce Libor Buchta.
Ti, co si doma vyrábí voňavé klobásky, se shodují na tom, že je nutné použít co nejkvalitnější ingredience a prověřený recept. „Ten ale málokdo z těch úspěšných prozradí,“ konstatoval Buchta.
Bohuslavický košt je vyhlášený nejen kvalitními uzeninami, ale také bohatým doprovodným programem. Během toho letošního vystoupí místní mladí tanečníci z klubu Smajlíci, k vidění budou kankánové tanečnice ze skupiny Za pět peněz a velmi lákavá bude i tombola. V ní bude možné vyhrát různé domácí potraviny. „Samozřejmě klobásky, dále uzené a nakládané sýry, tlačenku, celou vepřovou hlavu, uzenou kýtu, frgály nebo třeba utopence,“ dodal organizátor koštu.