Otrokovice v letošním roce investovaly rekordní sumu

OTROKOVICE - Téměř 139 milionů korun investovalo v letošním roce město Otrokovice do výstavby nových i rekonstrukce stávajících objektů na území města. Jak řekla mluvčí otrokovické radnice, jednalo se o rekordní částku.

Z celkové sumy získalo město více než 77 milionů korun z dotačních fondů. „Letošní rok byl mimořádným v počtu realizovaných akcí i výši investovaných finančních prostředků do rozvoje města. Chceme město rozvíjet ve všech oblastech, proto byly mezi investice zahrnuty kromě nových staveb s budoucím určením široké veřejnosti, také rekonstrukce zařízení pro seniory, školy i mateřskou školu,“ podotkl místostarosta Otrokovic Milan Plesar (Nový Impuls).

Město nechalo mimo jiné obnovit i dopravní infrastrukturu. Rekonstrukce se dočkaly chodníky, lávky pro pěší i zastávka městské hromadné dopravy. Radnice zmodernizovala a doplnila Informační varovný a výstražný systém na území města.

„Důležitý je také fakt, že i přes rekordní investice se díky vysokým dotacím město více nezadlužilo,“ doplnil Plesar s tím, že největší investiční akcí byla výstavba Veřejného sportovně společenského areálu Otrokovice Baťov a zprovoznění velkého sálu Otrokovické Besedy. Významnou investicí bylo také posílení kapacity Mateřské školy Otrokovice, rekonstrukce školního hřiště Základní školy Trávníky, cyklostezka podél ulice Dr. E. Beneše či modernizace vybavení otrokovických základních škol.