Předsilvestrovské varování: mladíkovi ve Zlíně vybuchla směs na výrobu petard

Tomu se říká z pekla štěstí. A je to také důkladné varování. Případ ze středečního odpoledne popisuje krajská policejní mluvčí Jana Bartíková: „Jedenadvacetiletý muž si objednal přes internet chemikálie a ty pak chtěl v jednom z bytů na sídlišti Jižní Svahy proměnit v originální třaskavou směs s využitím na Silvestra, navíc si k tomu přizval desetiletého chlapce."

Policisté teď vyšetřují, jaké byly okolnosti případu. Jisté je, že směs mladíkovi vybuchla a zranila ho. Velké štěstí měl školák, který chvíli před explozí odešel.

Naštěstí jde jen o lehká zranění, muž se ovšem popálil a pořezal,“ doplňuje mluvčí. Případ ale podle ní slouží jako důrazné varování před domácí výrobou petard a nejrůznějších součástí amatérských ohňostrojů.

Policejní experti z Olomouce a Prahy teď chemikálie zajistí a případ bude mít ještě dohru po důkladném vyšetření.

Silvestrovské petardy a nejrůznější pyrotechniku doporučují odborníci nakupovat pouze v certifikovaných obchodech, vlastní výroba je cestou k vážným zdravotním a část nevratným poškozením zdraví.

Lékaři z pohotovostních služeb na přelomu roků si vybavují nepříjemné zdravotní incidenty včetně devastujících zranění obličejů a rukou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x