Žena se dvěma dětmi havarovala na silnici u Tlumačova, zranil se i nezletilý chodec

ZLÍN  - Tři nehody se staly na jednom místě na rychlostní silnici u Tlumačova na Zlínsku. Do havarovaného vozidla později narazil další automobil, řekla ve čtvrtek zlínská policejní mluvčí Jana Bartíková s tím, že se zranil také čtrnáctiletý chlapec, který se šel na nehodu podívat.

Nehoda se stala ve středu po 17. hodině. „Vše začalo havárií dvaatřicetileté ženy z Uherského Hradiště. S nákladním autem vjela na levou krajnici, strhla řízení, narazila do svodidel a auto se převrátilo na bok,“ popsala Bartíková.

Podle ní žena měla ve vozidle děti ve věku šest a devět let, nikomu se nic vážného nestalo. „Při havárii vznikla škoda čtvrt milionu korun,“ dodala.

Tím však situace neskončila. „Přestože všude blikala výstražná světla a policisté naváděli řidiče do jízdního pruhu, devětapadesátiletý řidič z Čech jel po dvaceti minutách příliš rychle. Začal brzdit na poslední chvíli a narazil do havarovaného vozidla. Nic se mu nestalo a neublížil ani pracujícím policistům,“ uvedla Bartíková.

Nejhůře dopadl čtrnáctiletý chlapec, který šel o chvíli později k jednomu z účastníků nehody. „Ve tmě si ale nejspíš nevšiml, že stojí na mostě. V místě, kde končí zábradlí, spadl asi z šestimetrové výšky,“ řekla mluvčí s tím, že chlapec se vážně zranil a utrpěl zlomeniny nohou, rukou a pánve.

Příčinou jeho pádu se policisté nadále zabývají. „Vzhledem k vážným zraněním jsme jej dosud nemohli vyslechnout,“ zakončila Bartíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x