Uherskohradišťští herci uspořádají tradiční silvestrovské představení

UHERSKÉ HRADIŠTĚ  - Ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti se uskuteční tradiční silvestrovské představení. Agentuře Mediafax to sdělil herec a mluvčí divadla Josef Kubáník.

Letos volba padla na komedii Penzion pro svobodné pány a divadelníci slibují, že publikum se ani chvíli nebude nudit.

„Inscenace Penzion pro svobodné pány měla trošku složitější osud. Kvůli zranění jsme ji rok neuváděli, zato po uzdravení Zdeňka Trčálka ji hrajeme jako o závod a diváci pořád nemají dost,“ konstatoval Kubáník.

O jedinečnou reprízu na silvestra byl mezi diváky obrovský zájem. „Vyprodáno je už od začátku listopadu. Stačilo pár hodin a neměli jsme v pokladně ani jedinou vstupenku. Jsme rádi, že k nám pořád diváci přicházejí. Jen je škoda, že nedokážeme uspokojit všechny,“ řekla Marie Svozilová z programového oddělení Slováckého divadla.

Poslední den v roce si hraní užívají i samotní herci. „Na silvestra je na jevišti dovoleno téměř všechno. Trochu se děsíme, kdo si na koho co připraví, protože pak musíme před vyprodaným hledištěm improvizovat,“ podotkl Kubáník. Dodal, že v minulosti se během silvestrovských oslav nejednou stalo, že se kvůli smíchu v publiku i mezi herci, muselo na několik minut přestat hrát.

„Na silvestra musíte být připraveni na všechno,“ poznamenala herečka Andrea Nakládalová, která je oblíbeným terčem kolegů. Například předloni ji ve chvíli, kdy měla mít na jevišti převlek do společenských šatů, strčili místo večerní róby kostým Supermana.

Do programu se tradičně zapojuje i ředitel divadla Igor Stránský. „Nejsem tím ředitelem, který chodí v obleku a podává si s každým ruce. Jsem jedním z těch bláznů, co dělají divadlo divadlem. Proč bych se tedy k té naší výborné partě nepřidal,“ dodal Stránský.

Silvestr v divadle začíná v 18 hodin, kromě představení samotného diváky čeká i přípitek a společenský raut ve foyer divadla, kde se mohou pozdravit i s herci.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x