V Uherském Hradišti se uskuteční výstava fotografií Ohlédnutí 2011

UHERSKÉ HRADIŠTĚ  - Vernisáž k výstavě fotografiií Ohlédnutí 2011 se uskuteční 6. ledna v Uherském Hradišti. Sdělil to Jaromír Orel z Městských kin Uherské Hradiště s tím, že do tzv. neformálního "slováckého pressfota" přihlásilo své snímky 36 autorů.

První vernisáž roku 2012 v Uherském Hradišti se již tradičně odehraje v kině Hvězda a to na Tři krále, v pátek 6. ledna od 17.00 hodin. Šestého ročníku bilanční kolektivní výstavy fotografií a současně neformálního „slováckého pressfota“ se zúčastnilo celkem 36 autorů. Jimi přihlášené fotografie den před Štědrým dnem posoudila tříčlenná porota a výsledný výběr se právě v těchto dnech zpracovává a chystá k instalaci.

Na místě bude vyhlášen laureát a udělena čestná uznání Ohlédnutí 2011, představena kolekce fotografií laureáta předcházejícího ročníku Jana Skráška, prezentován aktualizovaný web projektu a předány věcné dary zúčastněným fotografům.¨

„Zaslané soubory fotografií tentokrát, při stále převažujícím folklórním námětu, obsahovaly zajímavé pohledy do sportovního a kulturního dění na Uherskohradišťsku. Část autorů se věnovala portrétu města či krajiny, objevily se dokonce i subjektivní pocitová zátiší. Nemalým vkladem je také dokumentární hodnota některých pohledů, ať už jde o restaurování památek, bourání porodnice či úpravu hlavního parku v Uherském Hradišti,“ sdělil ředitel Městských kin Uherské Hradiště a současně tajemník poroty Josef Korvas.

Tradiční fotografické Ohlédnutí, v němž jde především o zachycení podoby každodenního života na Uherskohradišťsku, pořádají Městská kina a občanské sdružení Fotomosty. V kině Hvězda bude výstava k vidění do 31. ledna.

Tečkou za tříkrálovým večerem bude ve stejný den taktéž již tradiční ohlédnutí muziky Hradišťan s primášem Jurou Pavlicou a hosty od 19.00.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x