Hokejový šampionát juniorek se těší značnému diváckému zájmu. Češky porazily v důležitém duelu Rusko 2:0

„Zaručené“ zprávy rádobyznalců o tom, že si světový šampionát hokejistek do 18 let ve Zlíně a v Přerově nenajde své diváky, padly hned na začátku turnaje osmi týmů. Zlínská PSG Aréna dokonce zažívá zatěžkávací zkoušky, které nepamatuje.

Hned na úvod, kdy naše děvčata na Silvestra podlehla Švédkám 1:4, bylo doslova narváno. „Měli jsme s náporem lidí nečekaně moc práce, udržet je na jejich místech bylo hodně náročné, na Nový rok to pak bylo přeci jen jednodušší.“

První den, přišlo povzbudit české mládí s copánky kolem 800 lidí, v neděli, kdy si naše dívky v nervydrásajícím boji poradily s Ruskem 2:0, o něco méně, asi 700. „V Přerově je zájem ještě větší, také je to hokejové město, kapacita je tam samozřejmě vyšší,“vysvětluje Vladislav Hamrla, jeden z členů organizačního výboru.

Vítězný zápas proti Rusku měl z našeho pohledu velký význam pro další vývoj turnaje. Pokud by naše dívky soupeři podlehly, měly by jistotu boje o udržení. Utkání bylo dlouho naprosto vyrovnané, v závěrečné třetině se střelecky prosadila Vanišová. Pět minut před koncem dostal soupeř šanci hrát až do konce přesilovou hru, takticky to ale vůbec nezvládl, naopak v oslabení rozhodla Chmelová.

Turnaji zatím jasně dominují přesně podle předpokladů zámořské týmy. Američanky obhajují titul, ve finále se spolu s nimi počítá s Kanaďankami, které hrají ve skupině v Přerově. Oba favorité své role potvrzují a po dvou dnech turnaje /v úterý mají týmy volno/ jasně vedou své skupiny.

Češky nastoupí v závěrečném duelu zlínské skupiny v úterý od 19 hodin proti Spojeným státům, čeká se kvalitní hokej a jasná výhra Američanek. Naše dívky ale mají velmi blízko do čtvrtfinále, které je na programu ve středu. Semifinále se hraje v pátek, očekávané zámořské finále v sobotu od 19 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x