Zlínský útulek pro opuštěná zvářata vydal kalendář, výtěžek z prodeje pomůže zvířatům

ZLÍN  - Útulek pro zvířata v nouzi na Vršavě ve Zlíně vydal nástěnný kalendář pro příští rok. Jak sdělil mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák, výtěžek z prodeje pomůže uhradit potřebné věci pro opuštěná zvířata.

Nápad nafotit nástěnný kalendář s motivy psů a koček, jenž mají alespoň dočasně domov na Vršavě, zrealizoval útulek už v minulém roce. Poptávka byla tak velká, že 250 kusů nakonec nestačilo. Letos je proto v nabídce 400 kusů a kalendář je možné pořídit za stokorunu. „Kalendář vytvořila společnost Z Studio, jde o jejich sponzorský dar, protože jsou to nadšení pejskaři,“ podotkla Danuše Šmigurová, vedoucí zlínského útulku.

Každá fotografie, která se stala součástí kalendáře, skrývá silný zvířecí příběh. Jsou na nich například psi, kteří se dostali do útulku třeba se zlomenou nohou nebo po kolizi s autem, vždy se také museli vyrovnat s nezájmem svých majitelů nebo přímo se špatným zacházením. Každému z nich se dostalo odborné péče a mnoha pozornosti, takže dokázali potíže překonat. „Největší radost máme z listopadového snímku. Je na něm naše kolegyně Tamara Kopřivová v obležení pejsků. Fotce říkáme Sněhurka a trpaslíci – pejsci, i když po pravdě všichni psi nejsou zase tak malí. Tamara má úžasný dar získat si lásku všech zvířat. Vždy si k nim nalezne cestu a naše zvířata si ji vždy zamilují. Povedené jsou ale všechny fotografie v kalendáři,“ dodala Šmigurová.