Fotbalisté Slovácka se sešli téměř kompletní, v úterý odjedou na kondiční soustředění

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Slovácka se hlásili na pondělním srazu na začátku zimní přípravy kouči Miroslavu Soukupovi takřka kompletní, kouč postrádal pouze dlouhodobě zraněného záložníka Fujerika. V úterý odcestuje celek z Uherského Hradiště na kondiční soustředění do Nového Města na Moravě

Přestože sněhové podmínky nejdou v těchto dnech pro lyžaře optimální, hráči Slovácka najdou od úterý na Vysočině připravený okruh, který bude v příštím týdnu hostit závody Světového poháru biatlonistů. „Jedeme tam kvůli běžkám a tamní tratě jsou na profesionální úrovni. Máme přislíbeno, že jednou denně nám budou k dispozici, byla to naše podmínka,“ poznamenal Soukup.

Trenér Slovácka měl radost, že až na Fujerika, jenž po operaci kolena vynechá jarní část sezony, mohl přivítat všechny hráče kádru. Drobné problémy hlásil pouze útočník Libor Došek, jenž si pohnul se zády a dva dny bude mít individuální tréninkový program. „Všichni jsou jinak zdraví a očekávám, že po fotbalovém půstu budou mít chuť do zimní přípravy. Těší mě, že podzimní marod Kuncl by už měl být také v pořádku,“ pravil Soukup.

Během zimní pauzy neplánuje zásadní změny v týmu. „Budeme se řídit tím, že stejně jako v minulé sezoně chceme dělat více zásahů v létě. Teď chceme kádr stabilizovat, popřípadě jen oživit a doplnit, kdyby byl nějaký odchod. Máme v hledáčku dva hráče, kteří by měli přijít do přípravy nejpozdějí příští týden,“ informoval Soukup.

Slovácko se po roční pauze představí v Tipsport lize, vrcholem zimní přípravy aktuálně osmého nejlepšího celku Gambrinus ligy bude v únoru herní soustředění v Turecku, kde Slovácko nastoupí ke čtyřem zápasům. „Soupeři v Turecku se už rýsují. Předpokládám, že během dvou týdnů dnů bude jasno. Už teď ale víme, že generálkou na ligu bude 11. února souboj s Debrecínem, který vede maďarským ligu. Bude to velice kvalitní příprava,“ řekl Soukup.

První ligový duel v letošním roce odehraje jeho celek 18. února na trávníku pražské Sparty.

Plán zimní přípravy fotbalistů 1. FC Slovácko:

3. – 8. ledna: kondiční soustředění v Novém Městě na Moravě
8. ledna: Slovácko – Zbrojovka Brno (10.00, Tipsport liga, Brno)
11. ledna: Slovácko – Jihlava (11.00, Tipsport liga, Brno)
14. ledna: Slovácko – Znojmo (12.00, Tipsport liga, Brno)
18. ledna: Slovácko – Zlaté Moravce (15.00, Tipsport liga, Brno)
21. ledna: Slovácko – Olomouc (10.00, Tipsport liga, Brno)
24. ledna: Trenčín – Slovácko (14.00)
28. ledna: Slovácko – Senica (10.30)
1. února: Slovácko – Nitra (14.00, Kunovice)
4. – 12. února: herní soustředění v Turecku (4 zápasy)

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x