Zlínský hejtman Mišák obdržel Pamětní medaili Klubu výsadkových veteránů Holešov

ZLÍN  - Pamětní medaili Klubu výsadkových veteránů Holešov obdržel hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák (ČSSD). V úterý o tom  informovala mluvčí Zlínského kraje Gabriela Sýkorová Dvorníková.

Hejtman převzal medaili v pondělí. „Medaile byla vydaná na základě nástupu veteránů 7. výsadkového pluku zvláštního určení 27. srpna loňského roku pro věčnou paměť na zvláštní jednotky zpravodajského určení od roku 1957 do roku 1969,“ přiblížila Sýkorová Dvorníková.

Ze sérii 200 kusů obdržel hejtman medaili číslo 101. „Skupina 101 až 150 je určená pro významné osoby a osobnosti, které se významně zasloužily o pokračování tradice výsadkových vojsk a zejména o Klub výsadkových veteránů Holešov,“ uvedla mluvčí s tím, že medaile od 001 až 100 je určena výlučně příslušníkům 7. výsadkového pluku zvláštního určení, důstojníkům, praporčíkům, poddůstojníkům, vojínům a občanským zaměstnancům, kteří v pluku v letech 1961 až 1969 sloužili.

Medaile skupiny 150 až 200 jsou pro sběratelské a muzejní účely. Ocenění, které obdržel hejtman, je z bronzu a opatřeno barevnou stužkou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x