Podvodník sliboval na Uherskohradišťsku lidem úvěr, vylákal z nich přes čtvrt milionu korun

KUNOVICE  - Až pětileté vězení hrozí za podvod dvaapadesátiletému muži z Kunovic, jenž lidem sliboval úvěr, který nikdy nedostali. Vylákal z nich přitom téměř 300 tisíc korun, sdělil v úterý  uherskohradišťský policejní mluvčí Aleš Mergental.

Podvodník během tří let vymámil ve třech případech z lidí více než čtvrt milionu korun pod záminkou zprostředkování úvěru. „První z případů sahá do roku 2009. Šedesátiletý muž s manželkou, kteří provozují kolotoče, si chtěli pořídit pouťový autodrom. Neměli peníze, ale natrefili na muže, který jim slíbil úvěr ve výši 1,5 milionu korun,“ vysvětlil Mergental.

Zprostředkovatel v Kunovicích vyplnil několik formulářů a odeslal je finanční společnosti. Nejdříve si nechal zaplatit osm tisíc korun, postupně ze dvojice vylákal dalších 250 tisíc korun. Manželé ale úvěr dosud nedostali a společnost po nich vyžadovala splnit nutné podmínky, které jim zprostředkovatel při sepisování žádosti zamlčel. Dodnes neviděli už ani peníze, které kvůli úvěru muži dali.

Stejně dopadl i mladý muž v roce 2010, kterému stejný podvodník slíbil úvěr na tři miliony korun. „Zprostředkovatel dostal 24 tisíc korun, ale žadatel nedostal ani úvěr, ani vynaložené peníze,“ řekl mluvčí.

Bez úvěru i bez peněz zůstala i žena, která narazila na muže v roce 2011 a žádala o 1,5 milionu korun, za což zaplatila 23 tisíc korun.

„Za podvod se škodou téměř 300 tisíc korun hrozí dvaapadesátiletému muži až pět let vězení,“ uzavřel Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x