Fotbalový brankář Melichárek se vrací ze Švédska do Slovácka

UHERSKÉ HRADIŠTĚ  - Fotbalisty Slovácka posílí brankář Dušan Melichárek, který je odchovancem klubu z Uherského Hradiště. Osmadvacetiletý gólman naposledy působil ve švédském Malmö, s nímž získal mistovský titul, informoval o transferu tiskový mluvčí slováckého klubu František Uhříček.

Melichárek doposud neodchytal v české nejvyšší soutěži ani jedno utkání. V roce 2005 odešel do Švédska, kde působil v druholigovém Mjälby, o tři roky později přestoupil do Malmö. „Ve Švédsku skončila Melichárkovi smlouva, takže jsme se dnes předběžně dohodli na smlouvě,“ uvedl Uhříček.

Odchovanec Slovácka ještě odjel zpátky do Švédska vyřídit všechny náležitosti týkající se jeho odchodu a v příštím týdnu by se měl připojit k týmu, který v pondělí zahájil přípravu. „Po návratu podepíšeme s hráčem kontrakt a oficiálně jej představíme jako novou posilu,“ poznamenal mluvčí 1. FC Slovácko.

Ve staronovém působišti bude Melichárek usilovat o post jedničky se slovenským brankářem Miroslavem Filipkem, který je dlouhodobě klíčovým hráčem mužstva vedeného trenérem Miroslavem Soukupem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x