V Kroměříži přejel vlak mladého muže, který si před něj lehl na koleje

KROMĚŘÍŽ - Železniční dopravu na trase z Kojetína do Valašského Meziříčí zastavila ve středu dopoledne v Kroměříži srážka osobního vlaku s osmadvacetiletým mužem. Jak  řekl mluvčí zlínských záchranářů Petr Olšan, sražený utrpěl mnohačetná zranění a je v ohrožení života.

Nehoda se stala před 10. hodinou. „Muž měl mnohačetná poranění. Byl v kritickém stavu a v přímém ohrožení života. Vrtulník jej přepravil do olomoucké nemocnice,“ řekl Olšan.

Událost zablokovala dopravu na trase z Kojetína do Valašského Meziříčího. „Zavedli jsme náhradní autobusovou dopravu,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Podle kroměřížské policejní mluvčí Simony Kyšnerové se muž s největší pravděpodobností pokusil o sebevraždu. „Vyčkal na vlak a přímo před něj si lehl na koleje. Strojvedoucí se snažil střetu zabránit, ale muže přejel,“ dodala Kyšnerová.

„Pacienta jsme přijali v kritickém stavu s mnohačetnými poraněními po celém těle. Nejzávažnější jsou však zranění na hlavě. Naši specialisté jej budou bezodkladně operovat,“ sdělil Mediafaxu mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Egon Havrlant.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x