Policisté ve Fryštáku mají nové oddělení na městském úřadě

FRYŠTÁK  - Policisté ve Fryštáku používají od středy nové oddělení, které vzniklo na městském úřadě. Prostory poskytl přímo městský úřad, který je pro policisty nechal na vlastní náklady zrekonstruovat, sdělila  zlínská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Dosud fryštáčtí policisté sídlili v budově místního družstva. „Teď jsou přímo v centru Fryštáku. Přitom ještě před rokem hrozilo, že obvodní oddělení zanikne. Na nájemné obvodu se skládalo několik obcí z mikroregionu Lukovské Podhradí, ale i pro ně začaly být finanční příspěvky přítěží,“ uvedla Bartíková.

Vše vyřešila místní radnice, která dala k dispozici prostory a za své peníze je pro policii zrekonstruovala. „Policie nemusí tedy nájemné platit vůbec, pouze náklady za spotřebovanou energii,“ sdělila mluvčí.

Slavnostního otevření se zúčastnil také ředitel zlínských policistů Bedřich Koutný.

Obvodní oddělení Fryšták je oddělením nejmenšího typu. Policisté mají na starosti okolo 15500 obyvatel. „Rozlohou je to však druhé největší území zlínského regionu. Policisté zde ročně řeší průměrně 120 trestných činů a stovky přestupků,“ dodala Bartíková.

Územní odbor Zlín má celkem osm obvodních oddělení. Je to Zlín, Luhačovice, Vizovice, Slavičín, Fryšták, Napajedla, Otrokovice, Valašské Klobouky. Až na Napajedla a Fryšták sídlí všechna v prostorách, které jsou v majetku Policie České republiky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x