Důchodce nechal v koupelně ve Zlíně svíčku, oheň poničil prádlo a pračku

ZLÍN  - Výjezd hasičů si vyžádal požár v koupelně v bytě ve Zlíně, který vznikl od hořící svíčky. Upozorňujeme veřejnost, aby dbala na prevenci a nenechávala svíčky bez dozoru, řekl ve čtvrtek mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Hasiči dostali oznámení o požáru ve středu odpoledne. „Lidé ucítili v domě zápach a zpozorovali i kouř. Zpočátku však nebyl jasný zdroj možného požáru,“ uvedl Mitáček.

Jednotky zjistily, že kouř vycházel z bytu ve druhém patře. „Jednasedmdesátiletý obyvatel potvrdil, že hořelo u něj v koupelně. Zapálil tam svíčku a nechal ji bez dozoru. Od ní chytil koš s prádlem a pračka,“ řekl mluvčí.

Muž požár uhasil ještě před příjezdem hasičů, avšak kouř se dostal do společných prostor domu. „Místo jsme zajistili proti dalšímu rozhoření. Byt i společné prostory jsme odvětrali. Nikdo se nezranil,“ dodal Mitáček.

Zdůraznil, aby lidé při manipulaci s ohněm dbali na zvýšenou opatrnost. „Požáry od svíček neřešíme jen o Vánocích, ale celý rok. Tragédii může způsobit vyhoření svíčky nebo nevhodná podložka, ale také převržení svíčky průvanem nebo díky domácím zvířatům. Naprostým hazardem je pak opuštění bytu, přičemž lidé zapomenou plamen sfouknout,“ uzavřel mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x