Video: Zima potrápila východ Moravy, horská střediska dostala nový sníh, řidiči se obávají náledí

Především východ Zlínského kraje dostal ve čtvrtek pořádnou sněhovou nadílku, potěšilo to provozovatelé vleků, radost ale vůbec neměli řidiči. „Ve Velkých Karlovicích od rána sněžilo, máme dobrou zprávu pro milovníky sjezdového lyžování i běžkaře," hlásila Martina Žáčková z Turistického resortu Valachy. Podmínky se rapidně zlepšují, napadlo 10-15 centimetrů nového sněhu.

Taky u nás v Karolince přibylo k naší potěše čerstvého sněhu, pro lyžaře výborná zpráva, už bylo načase,“ potěšil se vývojem počasí vlekař Karel Palička.

Do Velkých Karlovic jsem se vydal s rodinou, napřed to vypadalo jen na vycházky a koupání či saunování, ale vypadá to, že jsme z Prahy přivezli i tolik očekávanou sněhovou peřinu,“ usmíval se moderátor Vlastimil Korec, který zaparkoval vůz u jednoho z hotelů ve Velkých Karlovicích. „Lyže jsem samozřejmě nezapomněl a hned je můžu testovat, což mne velmi těší,“ chlubil se polysportovně založený mladý muž, který vyvezl i manželku a dceru. Ta první je v radostném očekávání, na jaře by měla přivést na svět pokračovatele rodu a malé Magdalence brášku. „Věřím, že si tu žena skvěle odpočine a nabere nové síly,“ sdělil moderátor.

Nervy si ale užili řidiči, jako obvykle především mistři volantů kamionů. Ráno se zastavila doprava například nad Luhačovicemi v obávaném kopci Petrůvka, zhruba za hodinu úsek silničáři zprovoznili. „Situace na Sirákově dnes nebyla kritická, větší problémy byly v Buchlovských kopcích, tam jsme museli kolem poledne provoz na dvě hodiny zastavit, obnoven byl před třináctou hodinou,“ informovala krajská policejní mluvčí Jana Bartíková. Ve vyšších polohách se odpoledne krajem pod Buchlovem proháněl sníh s deštěm, teploty klesaly k nule a pro večerní a noční hodiny platí varování, hrozí totiž, že se na některých úsecích může objevit led…

run_function(‚id‘,’28‘,’14993′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚280‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14993‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’28‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x