Lidé se ve Valašském Meziříčí rozloučili se zesnulou místostarostkou Lacinovou

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Na 350 lidí včetně představitelů Zlínského kraje se zúčastnilo posledního rozloučení se zesnulou místostarostkou Valašského Meziříčí Dagmar Lacinovou. Informovala mluvčí valašskomeziříčské radnice Vendula Králová.

Poslední rozloučení se uskutečnilo v pátek ve Valašském Meziříčí. V průběhu obřadu zavzpomínala na zesnulou místostarostku rodina i starosta Jiří Částečka (ODS).

Lidé se rodí a odcházejí. Jedno úsloví říká, že člověk by měl žít tak, aby se nad jeho narozením lidé radovali a při jeho odchodu z tohoto světa plakali. Viděl jsem v posledních dnech mnoho slz v očích lidí, když vyjadřovali svůj žal a smutek nad tvým odchodem,“ pronesl Částečka. Vzpomněl také to, že Lacinová pro město žila, milovala jej a pomáhala jej budovat a zvelebovat.

Dagmar Lacinová, původním povoláním učitelka, prožila celý život ve Valašském Meziříčí. V roce 2003 vstoupila do veřejného a politického života. Stala se zastupitelkou a poté i místostarostkou. Později byla zvolená také do krajského zastupitelstva. „Bylo jí vlastní hluboké sociální cítění, a tak se snažila každému potřebnému pomáhat nebo alespoň poradit. V poslední době se začaly objevovat zdravotní problémy, které ji v náročném povolání omezovaly. S nemocí statečně bojovala. Toužila se vrátit mezi své spolupracovníky a přátele, ale síly ji ubývaly,“ zaznělo z úst rodinných příslušníků.

Místostarostka zemřela v posledních hodinách loňského roku ve věku nedožitých sedmačtyřiceti let.

--> --> --> --> -->