Rožnovská radnice hodlá mezi organizace a spolky rozdat více než 1,6 milionu korun

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM  - Rožnovská radnice se chystá uvolnit ze svého rozpočtu 1,68 milionu korun na projekty organizací, spolků i jednotlivců ve městě. Uvedl to mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Na radnici se sešlo 91 projektů za více než 4,8 milionů korun.

Do čtyř oblastí mohli předkládat zájemci o městské peníze projekty na aktivity a činnost v roce 2012. Tradičně nejvíce žádostí (36 projektů za 2,3 milionu korun) bylo předloženo do oblasti sportovní. Následuje sociální oblast s 22 projekty za 1,72 milionu korun, kulturní oblast (21 žádostí za 671 tisíc korun) a oblast životního prostředí (12 žádostí za 137 tisíc korun).

„Bohužel nemůžeme poskytnout finanční podporu všem žadatelům. Jednotlivé žádosti posoudí v každé vyhlášené oblasti grantová komise, která následně doporučí přidělení konkrétních částek zastupitelstvu města. O konečné podpoře jednotlivých projektů z grantového systému pak rozhodnou rožnovští zastupitelé na svém zasedání 28. února,“ doplnila starostka Rožnova Markéta Blinková (ODS) s tím, že oblast grantové podpory je jedinou částí rozpočtu města, ve které nedocházelo ve srovnání s předchozími léty ke krácení finančních prostředků.