Sezóna plesů začíná. V kraji se roztančí kulturní domy, divadla, školní tělocvičny i hotely. Zlin.cz nabízí bezplatné zveřejnění

Není a nemůže to být obyčejná taneční zábava. Plesy jsou prostě plesy. Dámy v dokonalých róbách, pánové v povánočně mírně upjatějších oblecích a lesknoucích se polobotkách. Kdo nezamíří na ples alespoň jednou v roce, jako by nebyl…

Sezónu v metropoli Slovácka zahájí už v sobotu 14. ledna velký Ples města Uherské Hradiště v místním Klubu kultury. Při zahájení, ale pak ani na parketu nebude určitě chybět starosta města Květoslav Tichavský. “Jde o příležitost dobře se pobavit, posedět s přáteli u pohárku dobrého vína, ale také si hodně zatančit. Jde o to, mít výdrž, snad ji jako sportovec budu mít i tentokrát,“ doufá starosta.

Na druhém konci kraje v Dolní Bečvě na Vsetínsku ožije ve stejný den plesovým ruchem také tělocvična tamní základní školy na Hasičském plese. Jen týden poté se o pár kilometrů dále v Prostřední Bečvě chystá velký Muzikantský ples. „Mám vždycky radost, když mají lidé dobrou náladu, je to ale pro nás muzikanty a zpěváky hodně tvrdá řehole, lidé často nechtějí domů hluboko po půlnoci a tak se vracíme někdy kolem třetí čtvrté hodiny ranní,“ nahlíží na plesovou sezónu z jiného úhlu sympatická Ludmila Kulišťáková, která spolu s manželem muzikantem navozuje několikrát za měsíc tu pravou náladu jako zpěvačka.

Místem, kde se koná každoročně řada plesů, je i chvalně známý kulturní dům v Lukově nedaleko Zlína. Mívají a budou tu mít i letos ples sportovní, myslivecký a řadu dalších. „Lidé sem chodí za dobrou zábavou a u nás také za tradičně výbornými a hodnotnými cenami v tombole,“upozorňuje na další oblíbenou plesovou záležitost spoluorganizátor Rudolf Pavlíček.

28. ledna pořádá ve Společenském domě svůj tradičně hojně navštěvovaný reprezentační lázeňský ples společnost Lázně Luhačovice. „Kapacitu vždy naplníme bezezbytku, jde o vrchol společenské sezóny v lázních,“láká na setkání s bohatým programem špičkových umělců obchodní ředitel Lázní Luhačovice a.s. Jiří Dědek. Tentokrát do největších moravských lázní zavítá třeba Michal David anebo Petra Janů.

Ve Zlíně bývá v hotelu Moskva příležitostí k výborné zábavě v reprezentativním duchu Ples podnikatelů Zlínska. Hlavní organizátorka Iva Janálová slibuje hvězdné obsazení.“Mimo jiné se představí například Vašo Patejdl, Stanislav Hložek či  Alice Konečná. Prestižní akce se koná v hotelu Moskva 11. února.

Už týden předtím pozve po roční odmlce na svůj Divadelní ples zlínské Městské divadlo, tentokrát jej naladí do noblesní atmosféry 30.let minulého století.

To ale není zdaleka všechno. Připraveny jsou třeba plesy krojové, farní, školní, rodičovské i poněkud raritnější, například ples vousáčů či pyžamový.

Zlin.cz nabízí organizátorům plesů bezplatné zveřejnění jejich akce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x