V Otrokovicích platí nová vyhláška o veřejném pořádku, má zajistit větší klid obyvatelům

OTROKOVICE  - Otrokovická radnice vydala novou vyhlášku o veřejném pořádku, která má za cíl zajistit lidem více klidu a ochránit je před nežádoucím obtěžováním. Řekla to mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Hlavní změnou vyhlášky je rozšíření míst se zákazem konzumace alkoholických nápojů, regulace žebrání na území města a úpravy provozní doby restauračních zahrádek.

„Zákaz konzumace alkoholu na veřejnosti je rozšířen zejména o okolí supermarketů Lidl a Albert, zastávek MHD i veřejné linkové dopravy, veřejných sportovišť, pískovišť, dětských hřišť, okolí škol a školských zařízení či okolí zdravotnických zařízení. Vyhláška je navíc nově doplněna o regulaci žebrání na území města,“ uvedl starosta města Otrokovice Jaroslav Budek (ČSSD).

Nová je i úprava provozní doby restauračních zahrádek, které nespadají pod tržní řád a jsou umístěny ve vzdálenosti kratší než 100 metrů vzdušnou čarou od nejbližší budovy určené k bydlení. V takovém případě nesmí provozní doba začít dříve než v devět hodin a musí skončit nejpozději ve 22 hodin téhož dne.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x