Do přípravy druholigových fotbalistů Zlína se zapojil Nigerijec Ekene

ZLÍN  - Trenér druholigových fotbalistů FC Tescoma Zlín Alois Skácel přivítal na pondělním tréninku první případnou zahraniční posilu. Mohl by se jí stát Nigerijec Igwe Franklin Ekene, jehož brzy bude následovat jeho krajan Ruben Uche, moravský celek o tom informoval na svých oficiálních stránkách.

„Ve Zlíně jsem absolvoval během podzimu týdenní zkoušku, takže zdejší prostředí pro mě není úplně nové. Spoluhráče i trenéry jsem poznal,“ pravil Igwe Franklin Ekene, který stejně jako Uche podepsal roční smlouvu.

Díky tomu se může těšit na vůbec první profesionální angažmá v kariéře. „Rád bych se co nejdřív adaptoval, abych mohl klubu pomoct v boji o postup do první ligy,“ prohlásil dvacetiletý fotbalista, kterého vloni testovala i pražská Dukla.

„Nakonec to sice nevyšlo, ale jsem rád, že mohu v České republice pokračovat. Tuto zemi jsem si oblíbil. Je tu hezky a myslím si, že zvládnu i stávající klimatické podmínky. Není až taková zima, jak jsem se obával, takže mohu úplně normálně trénovat,“ poznamenal Ekene.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x