Fotbalový brankář Melichárek je připraven bojovat ve Slovácku o pozici jedničky

UHERSKÉ HRADIŠTĚ  - Fotbalový brankář Dušan Melichárek podepsal po návratu do Slovácka smlouvu na dva a půl roku a je připraven bojovat o pozici jedničky. Odchovanec klubu z Uherského Hradiště, který naposledy působil ve švédském Malmö, to řekl na úterním setkání s novináři.

Melichárek doposud neodchytal v české nejvyšší soutěži ani jedno utkání. V roce 2005 odešel do Švédska, kde působil v druholigovém Mjälby. O tři roky později přestoupil do Malmö, s nímž v roce 2010 slavil mistrovský titul. „V listopadu mi skončila ve Švédsku smlouva, byli jsme domluvení na podmínkách prodloužení, ale jsem tady. Radil jsem se i s rodinou, ale konečné rozhodnutí jsem udělal sám,“ poznamenal osmadvacetiletý gólman.

Slovácko jej kontaktovalo po Vánocích a k dohodě došlo velmi rychle. „Konkrétní nabídky byly jen ze Slovácka a z Malmö. Tři kluby ze Švédska jsem odmítl už předtím. Něco se rýsovalo ještě v Norsku a Dánsku, ale bylo to jen na úrovni agentů, a už jsem nechtěl déle čekat,“ řekl Melichárek, který v úterý absolvoval první trénink ve staronovém působišti.

„Takovou makačku jsem nezažil šest a půl roku, co jsem byl ve Švédsku. Taky jsme tam chodili do posilovny, ale všude jsou jiní trenéři a mají jiná cvičení. Poslední týden jsem nic nedělal, protože jsem se musel vrátit do Švédska vyřídit všechny formality, a výpadek byl znát. Teď potřebuji potrénovat,“ uvedla posila Slovácka.

V týmu kouče Miroslava Soukupa bude usilovat o pozici jedničky se slovenským brankářem Miroslavem Filipkem, který je dlouhodobě klíčovým hráčem Slovácka. „Jsem připravený na boj o post jedničky. Jinak bych smlouvu ani nepodepisoval,“ prohlásil Melichárek.

--> --> --> --> -->