Otrokovická radnice bude zatím hospodařit s rozpočtovým provizoriem

OTROKOVICE  - Město Otrokovice bude v začátku roku hospodařit v rámci rozpočtového provizoria. V úterý to oznámila mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

„V oblasti investic může město pokračovat v akcích, které byly zahájeny před koncem loňského roku a dále v akcích vycházejících z platných smluv. Příprava na realizaci může být zahájena u investičních akcí spolufinancovaných z jiných zdrojů zahrnutých v návrhu na letošní rok,“ podotkl starosta Otrokovic Jaroslav Budek (ČSSD).

Přesto je podle něj nutno počítat s tím, že prostředky určené pro investice se do budoucna sníží. Provozní výdaje lze měsíčně čerpat ve výši 95 procent z jedné dvanáctiny rozpočtu 2011, který je snížen o prostředky dávek hmotné nouze.

Veškeré jednotlivé nákupy majetku a služeb, investice, opravy, rekonstrukce a modernizace přesahující částku 50 tisíc korun hrazené z rozpočtu města a z rozpočtu organizací s návazností na rozpočet města, musí schválit městskou radou. Výjimku tvoří havarijní opravy, kdy je ohrožena bezpečnost a zdraví lidí, popřípadě majetek. „Nastane-li tato situace, musí nás správce majetku neprodleně informovat o provedených krocích a potřebných výdajích,“ podotkl Budek. Dodal, že těmito pravidly se bude město držet až do schválení rozpočtu, se kterým se počítá do konce února.