Zesnulou valašskomeziříčskou zastupitelku vystřídá v zastupitelstvu Petr Urbánek

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčští radní se v úterý dohodli, že zesnulou místostarostku, radní a zastupitelku Dagmar Lacinovou (ČSSD) nahradí v zastupitelstvu její stranický kolega Petr Urbánek. Agentuře Mediafax to sdělila Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Lacinová zemřela po zákeřné nemoci poslední den loňského roku. Petr Urbánek složí slib v úvodu prvního zasedání zastupitelů, a to 26. ledna.

„Zákon o volbách do zastupitelstva říká, že v případě uvolnění se mandátu v zastupitelstvu obce nastupuje náhradník kandidátní listiny téže volební strany, a to dnem následujícím po dni, kdy k zániku mandátu došlo. Do patnácti dnů pak novému zastupiteli předá příslušný orgán osvědčení,“ vysvětlil vzniklou situaci tajemník městského úřadu Josef Matocha.

Kdo se bude účastnit jednání rad města a působit v křesle prvního místostarosty, zatím jasné není. „Víme, že tuto situaci budeme muset začít brzy řešit. Prozatím však zůstanou místa neobsazená,“ uvedl starosta města Jiří Částečka (ODS).