Rožnovským želízkem v ohni budou na turistickém veletrhu Jurkovičova rozhledna i pivní lázně

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM  - Rožnovské pivní lázně, Jurkovičova rozhledna nebo možnost plného využití cyklostezky údolím Rožnovské Bečvy se stanou hlavním lákadlem města Rožnov pod Radhoštěm na sérii turistických veletrhů. Oznámil to mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Rožnov se bude letos prezentovat na celkem osmi domácích i zahraničních veletrzích cestovního ruchu. První veletrh, kterého se město zúčastní, bude brněnský Regiontour, který startuje ve čtvrtek 12. ledna a potrvá do neděle. Zájemcům o letní či zimní pobyty na Rožnovsku nabídnou pracovníci informačního centra města i Valašského muzea v přírodě nejen potřebné informace o poskytovaných službách v oblasti cestovního ruchu, ale také informace o novinkách, které jsou pro letošní sezonu připraveny. Mezi ně patří Rožnovské pivní lázně, Jurkovičova rozhledna nebo možnost plného využití cyklostezky údolím Rožnovské Bečvy.

„Regiontour tradičně startuje veletržní sezonu. Zároveň s ním se koná další velmi významný veletrh ve Vídni, Ferienmesse, na kterém bude naše turistická oblast rovněž představena,“ řekl místostarosta Rožnova Václav Mikušek (KDU-ČSL). V příštích týdnech se pak Rožnov představí například v Bratislavě, Hradci Králové, Ostravě nebo v polských Katovicích.

„O náklady, které jsou spojeny s prezentací na veletrzích cestovního ruchu, se podělí město Rožnov a Sdružení Mikroregion Rožnovsko, náklady na expozici a výstavní prostor hradí tradičně Centrála cestovního ruchu Východní Moravy. Celkem by nás účast na veletrzích neměla stát více než 30 tisíc korun,“ uzavřel Mikušek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x