Cena Salvator 2011 – Cena hejtmana Zlínského kraje. Šlechetné činy pod drobnohledem studentů už podeváté

Sedm kategorií bude mít i letos Cena Salvator 2011 - Cena hejtmana Zlínského kraje, kterou mediálně podporuje i zpravodajský web Zlin.cz. 9. ročník projektu organizuje ve spolupráci s řadou partnerů i se složkami Integrovaného záchranného systému Zlínského kraje, Fakulta multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

Nepochybně výborná věc, těší mne, že pozitivní lidské činy sledují právě naši studenti,“ vyjádřil na tiskové konferenci potěšení rektor UTB Zlín Petr Sáha. Ve stejném duchu se vyjádřila také ředitelka Ústavu marketingových komunikací FMK UTB Olga Jurášková: „Výborné je už to, že mladí lidé získávají povědomí o tom, že pomoc jiným může někdo ocenit, že si ušlechtilých činů, které v krajním případě zachraňují životy, sami takto programově všímají.“

Od 11. ledna začíná nominační období, vyhledat činy hodné ocenění může kdokoliv. „Nominační období potrvá měsíc, od 13. února pak následuje období hlasovací, vlastní slavnostní vyhlášení výsledků bude první jarní den 21. března,“ informovala manažerka projektu Markéta Daňková, studentka FMK UTB.

Už opravdu přemýšlíme o tom, koho nominovat, myslím, že blízko k tomu budou mít velitelé směn během loňského obřího mnohadenního požáru v Chropyni,“ říká mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Také v našich řadách určitě najdeme strážníky, kteří svým jednáním pomáhali zachraňovat lidi v mezních životních situacích, třeba při zdravotních komplikacích, záchvatech a podobně,“ přidává se mluvčí zlínské Městské policie Šárka Škubalová.

Rovněž Petr Olšan ze Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje ještě nebyl konkrétní, na nominaci z řad zdravotníků je čas. „Ale je moc dobře, že se činy, které jsou třeba nad rámec plnění služebních povinností, ocení,“ dodal.

Vyhlášení cen Salvator 2011 – Cena hejtmana Zlínského kraje se bude konat 21. března v prostorách univerzity. Výjimkou bude udělení Dětské ceny, které se uskuteční na Dni Salvatora 20. dubna v Otrokovicích.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x