Zlínský soud začne projednávat vraždu v Koryčanech

KORYČANY - Krajský soud ve Zlíně začne ve čtvrtek projednávat případ Jiřího Bartála (42), který měl podle obžaloby loni v létě zavraždit v Koryčanech na Kroměřížsku svou známou (58). Její tělo pak hodil do vodovodní šachty.

Obviněný muž u zavražděné ženy asi rok bydlel. Vyšetřování koryčanské vraždy zahájili policisté 22. června loňského roku.

„Tehdy nám muž nahlásil, že postrádá svou známou. Operační důstojníci vyhlásili standardní pátrací akci. V tu chvíli ještě nikoho nenapadlo, že policisté ženu najdou o několik hodin později zavražděnou,“ uvedla zlínská policejní mluvčí Jana Bartíková. Tělo bylo ve vodovodní šachtě za vstupními dveřmi rodinného domku.

„Obviněný už během vyšetřování připustil, že vzal paličku a rozmáchl se proti ženě, dál si však prý nic nevybavuje. Údajně až na druhý den zjistil, že je žena mrtvá, tak vše uklidil, včetně těla. To schoval do šachty, kterou zaizoloval novinami a vazelínou a přikryl kobercem. Proč tělo ukryl, nám zatím nevysvětlil,“ sdělil už dříve vrchní komisař Milan Janoštiak, který vedl vyšetřovací tým.

Muži hrozí až dvacetiletý či výjimečný trest. Doposud má v rejstříku čtyři záznamy za trestné činy nenásilného charakteru. Bartál se momentálně nachází ve vazbě.

--> --> --> --> -->