Vsetínská radnice opět ocení pedagogické pracovníky

Město Vsetín připravuje třetí ročník ankety Ocenění pedagogických pracovníků města Vsetína za pedagogickou činnost a významný přínos pro výchovu a vzdělávání dětí a mládeže. Oznámila mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Návrhy mohou lidé podávat do pátku 10. února do 13.15 hodin.

Ocenění je určeno pedagogickým pracovníkům, kteří za svou dosavadní práci ve školství i profesionální i lidské kvality zasluhují veřejné ocenění a poděkování,“ vysvětlila Jana Janovská, vedoucí oddělení školství vsetínské radnice. Návrhy na ocenění může podávat kdokoliv.

Ocenění je udělováno ve dvou základních kategoriích. V kategorii pedagogických pracovníků škol a školských zařízení zřízených městem Vsetín se bude oceňovat výrazná pedagogická osobnost a začínající pedagogický pracovník do pěti let praxe. Cenu ale mohou získat i pedagogičtí pracovníci škol a školských zařízení ostatních zřizovatelů na území města Vsetín.

Písemný návrh musí obsahovat jméno, příjmení a titul navrhovaného kandidáta, datum narození, přesnou adresu bydliště a spolehlivý telefonický kontakt.  Chybět nesmí ani název a adresa školy nebo školského zařízení, na kterém kandidát působí. „Návrh musí obsahovat také přesné označení a podpis navrhovatele, popřípadě navrhovatelů a profesní životopis navrženého kandidáta, včetně uvedení délky a konkrétního průběhu pedagogické praxe,“ dodala Janovská.

Ocenění nelze udělit in memoriam a s návrhem musí nominovaný souhlasit. Zdůvodnění návrhu musí být dostatečně podrobné a musí mít vypovídající hodnotu.